Lifehouse Will Be Here!

I want to use bahasa indonesia for this post because besides I know that my english sucks, I’m feeling tired of learning and using 3 foreign languages these days.

Okay, semalam di tengah menghafal dan membuka buku les (bergantian menghafalkan vocab korea yang diberikan bos di kantor), aku melihat twitter sebentar. Mataku terbelalak, jantung berdetak kencang, tangan tak kuasa menahan untuk membeli online *lebay sedikit* demi cintaku pada mas Jason Wade seperti yang pernah aku tuliskan di sini, karena mengetahui Lifehouse akan datang ke Jakarta tanggal 4 Desember mendatang *bersorak sorai dengan pompom*.

Yap, Lifehouse akan manggung di Rasuna Epicentrum Kuningan, Jakarta dalam acara Guinness Arthur’s day. Harga tiketnya sangat-sangat affordable, berkisar antara Rp 150.000 – RP 250.000. Bagaimana mungkin aku tidak kalap?

Lifehouse @Atrhur's Day

Kurang jelas gambar mas Wadenya? Baiklah 🙂

Lifehouse

Charming

Lovely Jason

Lifehouse merupakan band dari USA yang telah mengeluarkan 5 album:

  1. No Name Face (2000)
  2. Stanley Climbfall (2002)
  3. Lifehouse (2005)
  4. Who We Are (2007)
  5. Smoke and Mirrors (2010)

Jason Wade sendiri yang sekarang berusia 30 taun *drool* merupakan main songwriter, lead vocalist and guitarist-nya Lifehouse. Kalau mau info lebih mengenai Lifehouse, langsung aja ke situs mereka, dan untuk informasi pembelian tiket konser Lifehouse Desember mendatang di Jakarta bisa ke Raja Karcis.

Sejenak setelah melihat harga tiket dan ingin membeli, aku langsung teringat kalau minggu kemarin sudah membeli tiket PP ke Jogja pada hari yang sama dengan hari diadakannya konser Lifehouse *membik-membik*. Akhirnya hasrat membeli tiket ditunda dulu sampai minggu depan ketika jiwaku telah tenang dan mendapat kepastian mengenai masa depan *halah lebay lagi*.

Lagu Lifehouse yang sedang sering sekali aku dengarkan akhir-akhir ini adalah It Is What It Is, yang merupakan soundtrack The Vampire Diaries Season 1 Episode 22 (episode terakhir) dan lagu yang terdapat di album Smoke and Mirrors.

When my love for you was blind, but I couldn’t make you see it -Blind

I was only looking for a shortcut home
But it’s complicated  so complicated -It is what it is

Cause I am hanging on every word you say and,
Even if you don’t want to speak tonight that’s alright,
Alright with me.
‘Cause I want nothing more than to sit outside Heaven’s door and listen to you breathing,
Is where I want to be. -Breathing

The broken locks were a warning
You got inside my head
I tried my best to be guarded
I’m an open book instead
And I still see your reflection
Inside of my eyes -Broken

Honestly, aku sangat berharap agar bisa datang di konser mereka :).

Iklan

Gone

Rain can turn your mood to something you never expected before. Like this, I don’t have a plan to post something before, but suddenly I want to write something here sungguh labil 😆

Without any purpose, I heard this song “Gone By Matt Nathanson” on Jango and I clicked on Lyric button. And here, I copas-ed it:

Love,
I’m aching to believe
give me something real enough
give me somewhere to fall from

’cause in the dark
I can’t find my feet
built my world on promises
colorless and cold

I’m short of breath, I’m sure
gone, let it wash away the best I had
gone, and when I disappear
don’t expect me back, don’t expect me back

lost, sweetest things get lost
in the static far away
painted pictures of you
I fold
don’t want to be holy then
don’t want to be sold again
the way I was with you

Brand New Day

God bless my new playlist ;).
At the beginning of this week, I’ve decided to change my playlist and put some new songs (not exactly new, just songs that I never heard before). For me, sometimes the songs do between brighten your day or make it gloomy as well.

And here, because I’m not kind of person who like to keep a good thing by myself, I’d like to share this song with you ^^.

Hopefully this can be a warm chum for us, as well as Joshua Radin himself (it warms me inside while raining outside 🙂 ).

Some kind of magic happens late at night
When the moon smiles down on me
And bathes me in it’s light

I fell asleep beneath you in the tall blades of grass
When I woke the world was new, I never had to ask

It’s a brand new day
The sun is shinning
It’s a brand new day
For the first time in such a long long time
I know I’ll be ok

Most kind of stories save the best part for last
Most stories have a hero who finds
You make your past your passed

Ya you make your past your passed

It’s a brand new day
The sun is shinning
It’s a brand new day
For the first time in such a long long time
I know I’ll be ok

This cycle never ends
You gotta fall in order to mend

And it’s a brand new day
It’s a brand new day
For the first time in such a long long time
I know I’ll be ok

The Songs That Hold Memories

I believe if everyone can rewind their memories about something happened when they hear certain songs. If I could I would record every sweet moment including its soundtrack in my head. So when I miss it I just need to play the song, and voila I’m in the frame of the sweet moment that I ever had.

When I decided to play my playlist in shuffle mode, suddenly Mungkinkah by Stinky was heard from my lovely mp3 player. And soon I went back to 1997, when me and my family moved to Java after we spent years for a lovely journey in Singkawang. Anyway, talking about Stinky can’t be separated from its vocalist: Andre Taulani. I like the form of his teeth, it’s rare ^^.

The 2nd song is Freshman by The Verve Pipe or Boyce Avenue (cover). This song reminds me when I watched Paranormal Activity with Eriek and Chocky in Blitz Megaplex – Grand Indonesia. It completed the creepy memories about that day, because I watched a strange movie, with those (weird but) quite nice guys ^^V, we bought Sour Sally, and we went there one or two days after an accident that killed a visitor happened.

Still with Freshman, I have bittersweet memory that I couldn’t explain. Sometimes, you just can feel something without having the ability to explain what it is – true story. Also, this song was played after me and Kakluk watched Alice in Wonderland 3D in Blitz – GI when she spent her holiday in Jakarta. Hoo, masnya ganteng looh :p

The 3rd is Mad by Ne-yo. This song, I’ve played it repeatedly when me and my friend in Netherlands spent countless hours to share stories, laughter, pain and shoulder. She kept saying “it’s hard to believe that someone who is as crazy as I am exists out there” when she started talking to me and she found my craziness quite on the same track with hers.

The 4th song is I See You by Leona Lewis. It happened and we drew nice things there.

And I have much more, but I can’t keep writing because it’s already near to 12 pm and I want to finish my homework of reading books.

After all, things change so do the people. But memories are still the same, no more no less. Sometimes little thing can play big role in our life and can leave a big hole too.

“Maybe mistakes are what make our fate… without them what would shape our lives? Maybe if we had never veered off course we wouldn’t fall in love, have babies, or be who we are. After all, things change, so do cities, people come into your life and they go. But it’s comforting to know that the ones you love are always in your heart… and if you’re very lucky, a plane ride away” -Sex and The City-

Bonne nuit et bon rêve à tous ^^.

But pssssst..tell me, what are your songs? 😉

I Will Carry You

Salut mon chéri, je dédie ce pour vous. Pouvez-vous parler anglais? Je crois que oui ^^.

When the waves are crashing down
Pulling you to sorrow
I will sail you back to shore
When there are no more heroes
Over under, near or far
I’ll be right beside you
Standing here with open arms
When there are no more heroes

And through it all
And through it all
When you’re tired and you stumble I will carry you
When starlight falls, my love will guide you home
You’ll never be alone
When there are no more heroes
It was you who showed me how
Brought me back to glory
Through hopelessness and darkest days
It was breath you gave me

Bonne journée..

In An Over-Mellow-Dramatic Morning

Warning: Buat yang lagi mellow moodnya, mending ga usah dengerin lagunya. Or you’ll dig your own grave ^^.

Mmm, bawaan kalo badan lagi cape ya begini jadinya, getting a mellow mood *sigh*. Cuma dengerin klip lama di Youtube si sebenernya, tapi karna critanya sedih jadi kebawa *wide grin*. Ya ya, gimana-gimana saia kan juga wanita :D.

Gtau kenapa, pagi-pagi uda random aja pengen dengerin lagu yang rada mellow. Tiba-tiba keingetan sama “Kiss – Because I am A Girl”. Lagu lama yang sempet tenar banget di jamannya ^^. Ada yang belum pernah dengerin? HAAAH, YAKIN BELUM PERNAH TAU? *lebay*. Ya ya, silakan dinikmati. Dan kalau sampai jadi pengen garuk-garuk tanah karna kebawa mellownya, jangan salahkan aku. Baca lebih lanjut

Miss Independent

For me, she’s so adorable, a miss independent ^^. Yap, emang aku mengambil tema ini dari lagunya Ne-Yo dengan judul yang sama.

Miss independent, seorang feminiskah ato seorang mandiri? Tapi kali ini aku tidak akan membicarakan mengenai feminisme, karna aku sedang dalam proses mempelajari teorinya. I need time ^^.

Secara subjektif, im so so so adoring perempuan yang mandiri. Mandiri di sini bisa dibilang dia punya tujuan, prinsip, mengendalikan hidupnya termasuk masalah finansial dan cita-citanya, smart, tough, sejauh dia bisa mengerjakan sesuatunya sendiri maka dia akan menyelesaikannya by herself. Bukan berarti dia ga butuh laki-laki ya, aku sedang membicarakan hal yang berbeda ^^.

Kadang aku suka gerah sendiri kalo pas lagi jalan dan ngeliat ada cowo yang bawa tas cewe (ngertikan maksudku mengenai tas cewe?), sementara si cewe jalan petentang-petenteng windows shopping. Iya kalo itu tas koper yang segede gaban, yang berat ato gimana, okelah. Lagian ketika nanti kita menjadi istri, kita juga harus menjaga kehormatan suami bukan? Apalagi kalau di depan umum.

I am really thankful to Kartini yang telah mengantarkan perempuan abad 21 sampai ke titik “persamaan derajat”, di mana perempuan tidak hanya menjadi warga kelas dua yang keberadaannya kurang diperhitungkan.

Sementara ini doang yang mau aku posting. Sebenernya masih banyak hal mengenai perempuan yang masih mengusik pikiranku dan rasa ingin tauku. Ntar de, dipostingan selanjutnya ^^. And, I love to be a woman.

Happily Never After

Ini lagu aslinya dinyanyikan oleh BSB *screaming ala abege*. Pas kemaren balik ke Jakarta dan landing, denger lagu ini di Air Asia tapi cewe yang nyanyi. Setelah aku googling, ini hasilnya.

Because finally
I know, I deserve better after all
I’ll never let another teardrop fall

I’m done, I’m done, said I’m so done
I’m free, I’m free
Free to feel the way I feel