Pria-Pria Yang Akan Aku Jauhi

Maaf bukan bermaksud menyindir ato melecehkan, tapi aku memang orang yang perlu memastikan kenyamananku dalam berhubungan dengan orang lain. Jika aku merasa nyaman dengan seseorang, maka aku akan tetap berhubungan baik dengan orang itu. Begitu juga sebaliknya, secara otomatis aku langsung menarik diri dan akan seminim mungkin berinteraksi dengannya.

Aku memang suka mengamati orang lain dan reaksiku ketika berinteraksi. Aku adalah manusia ekstrovert yang ga jarang cepat akrab dengan orang yang sama sekali belum aku kenal sebelumnya.

Aku punya beberapa orang teman, mereka adalah orang yang sama sekali belum pernah aku temui, namun kedekatan kami seperti orang yang saling mengenal dekat sebelumnya. Mungkin lebih akrab dari orang-orang yang bisa aku temui setiap hari. Aku begitu karna aku merasa nyaman. That’s all.

Ada beberapa sifat, terutama dari pria, yang bisa bikin aku ilfeel dan merasa malas untuk berinteraksi dengannya. Dan hal ini tidak berkaitan sama sekali dengan racism.

  1. Suka bertanya.

    Yap, ini amat sangat bikin gerah yang luar biasa sekali. Aku ga suka aja kalo ada pria yang suka menanyakan hal-hal sepele terlebih lagi yang dikarenakan dia malas untuk mencari tau atau membaca buku petunjuk.

    I mean, kalo kamu masih ada di depan monitor dengan koneksi internet yang bagus, gampang aja kan untuk mendapatkan jawaban dari ketidaktauan itu. Bacalah dulu, coba cari tau dulu, kalo udah mentok baru tanya.

    Di mataku, pria itu harus smart, harus ada effort nya untuk mendapatkan sesuatu. Karna ketika dari hal-hal kecil aja dia ga bisa menghandle dengan baik, gimana ntar kalo udah jadi kepala rumah tangga? Masa ntar kalo anaknya tanya “ayah, siapa yang menemukan teori gravitasi?” dan si ayah cuma bisa menjawab “nanti ayah tanyakan pada ibumu”. Grrrrr….

    Lagian, bukankah pria akan merasa rendah diri dan ga suka kalo pasangannya ternyata “lebih” dari dia? Baca selebihnya »

Kriteria Buku Yang Akan Aku Lirik

Honestly aku bukan penggila buku, tapi aku senang untuk membeli buku. Tiap kali ke Gramedia, rasanya ga bisa menahan diri untuk membawa satu, dua, ato beberapa buku dari sana dan memindahkannya ke rak yang ada di kamarku.

Bahkan kemarin lusa pun, sepulang dari acara dinner bersama teman sekantor di PIM, aku mampir ke Gramedia. Warning yang uda disetting sebelumnya “Jangan membeli buku dulu sampe yang di rumah kelar dibuka bungkusnya dan dibaca semua!” menguap begitu aja. Dan aku menggesek kartu debit untuk biaya pindahan dua buah buku dari sana ke kamarku. Great -_-.

Aku termasuk pemilih soal buku yang mau aku beli. Mungkin bakal ada yang bilang bahwa don’t judge a book by its cover, but i can’t ^^, sorry.

Hal-hal berikut ini yang biasanya menjadi pertimbanganku dalam memilih buku yang akan aku beli:

  1. Judul.
    Ya, judul buku harus menarik keingintahuanku untuk lebih menyelami lembaran-lembaran yang tertulis di dalam buku itu. Judul yang menarik ini bisa menghentikan pandangan mataku dalam menyortir deretan buku yang terpampang di rak-rak toko buku. Kalo ga menarik, lewat.
  2. Cover.
    Yap, desain cover juga mempengaruhi penilaianku. Karna desain ini kadang juga sebagai interpretasi karya yang ada di baliknya, lembaran-lembaran yang menanti untuk dibaca, dan juga orang-orang yang terlibat dalam proses kreatif pembuatan buku itu. Dari cover (skali lagi ini menurutku), aku bisa membayangkan apakah mreka profesional, kreatif, niat dalam menerbitkan buku tsb atau sebaliknya, menerbitkan buku cuma untuk mengumpulkan koin-koin dan memanfaatkan genre yang lagi ngetop saat itu.
  3. Penulis.
    Ada beberapa karya penulis yang memang aku patok “I must have their books”. Karna menurutku, mau ga mau nama penulis ini juga menjadi jaminan mutu dari karya-karya yang mereka buat. Baca selebihnya »

Ma Première Lettre en Français

My professeur de français asked me to write a letter. I pretended that i have a new friend from France (though actually i’ve friend from Belgie ^^), and i sent him/her a letter to introduce my self for the first time. I had a headache while finishing my letter, because french has many rules which must be obeyed and i have limited vocabularies, terrible.

Un peu ^^

I got some helps from français livre, google translate, french dictionary and Mas Er :D, he’s good in french. And voilà my letter ^^.

Bonjour, comment allez vous?

Je m’appelle Safitri. Je suis Indonésienne et J’habite à Bekasi, une ville près de Jakarta, la capital de l’Indonésie. Où tu habites?

Je parle français un peu et j’apprends français au CCF de Salemba chaque dimanche. Je comprends  l’Indonésie et l’anglais. Est ce que tu parles anglais ou Indonésie?

Je suis diplômée de l’Université de Brawijaya de science informatique.  Je travaille dans une entreprise privée à Bekasi. J’aime regarder des films, lire des livres, écrire sur mon blogue, et écouter des chansons.

Tu aimes le film? J’aime regarder les films américains et anglais comme Avatar, Harry Potter, Dear John et Inglorious Bastard. Avatar a une grand animation. J’ai regardé l’Avatar trois fois.

Ma livre préféré est Blink. C’est le livre célèbre de Malcom Gladwell. J’ai trois des livres de Malcom Gladwell, il y a Blink, Outliers, et What The Dog Saw: And Other Adventures. Il est un homme célèbre  écrivain de Canada. Quel est le livre vous préférez, alors? J’aime aussi Anggun, une chanteuse de France. Mais, elle est née en Indonésie.

Vous avez visite l’Indonésie? Bali est le nom de l’île célèbre ici. Bali a belles plages. J’espère tu peux venir ici. Je vais attendre tu.

À bientôt.

Dimanche, le 7 Mars 2010 Avec Dear John

On the previous sunday (March 7th, 2010), i watched Dear John movie on Blitz Cineplex at Grand Indonesia Mall after finishing my french class. I was in a hurry while heading to GI, because i remembered that this movie will be played at 12.45 wib (and my french class finish at 12.00 wib). Soon after the taxi arrived at GI, i ran away and let Mas Aree paid the bill first :D.

I used lift to reach the 8th floor of GI. Unfortunately, the lift took me not as fast as it should be and i tried to keep calming myself huhuhu. Yap, i was too late to watch Dear John at the first schedule and i took the 2nd one.

While waiting the time to meet dearest Tatum, i had lunch at Tamani Express with Pinky and Mbak Dina, and i ordered steamed chicken hainan rice and risolle cheese mushroom.

Hainan rice and the hidden chicken ^^
Awfully yummy risolle

Looked at the melted cheese, so tempting ^^. Baca selebihnya »

Things That You Should Think About Before You Fall For A Foreigner

Lil bit weird? I don’t think so. I just post what i want, something that pass in my mind.

I wanna talk about this. Humm i think it’s a common thing, married to a foreigner and it will be nice to have cute-blue-green-shining-eyes-blesteran children indeed :lol:. But there are many things that you need to think about, before you decide to make a relationship with one of them.

Here we go, take a seat and be a nice reader ^^.

  1. Religion.
    For me, religion is the most important thing to build a household. I want my children grow up in a family which has a good religious circumstance. Husband not only becomes a leader for worldly things, but afterlife too. That’s why, it’s a must for my future couple has a same religion with me.
  2. Nationality.
    I don’t know much about this thing, but it will be another obstacle too. You must choose a nationality, yours or follow your couple. Think about this carefully, will you choose to be a foreigner at your own country and start to recognize your new national anthem and flag? But if you’re thinking this is not a big deal, go ahead to catch your love story dear ^^.

    The Red White
  3. Place to live.
    Ya i think there’s no place as nice as home, no matter how lovely the new place is. If you’re living abroad for a reason or duty, there will be a time that you’ll awfully miss anything that remind you with your hometown and smell of the wet soil ^^. Baca selebihnya »

A Walk To Remember #1

I love documenting moments, because someday i’ll read this blog again and put a smile on my face while remembering the past.

This time i’d like to write down a short story from my dinner with Mbak Tiar, she treated me frankly ^^. I got a treat because i won the bet she made.

I ever said to her “Why, why i cant stop talking though i’ve to talk alone? “. And suddenly, maybe that time she felt bored and needed someone to cheer up the day, she said that she wants to make a deal with me. The deal was if i can keep shutting my mouth up for 1 hour, then she’ll treat me. Though i felt doubt to take the deal initially, i won the deal finally ^^. Baca selebihnya »

Ways To Improve Your English Skill

Lately, many friends of mine start learning to improve their english. It’s a groovy thing to do. Looking at this phenomenon makes me thinking some ways that can be used to learn english gayly *why this word sounds gay. Are gays happy?*.

All of this thought is applicable and possible to do indeed hihi. You can add your ideas here too with leave some comments (if you want to) ^^.

  1. Listening western songs that use english. With this activity, you can improve your listening skill. Moreover while you’re reading the lyric, you can get some lessons too. This is an entertaining way to learn english.
  2. Watching a movie without subtitle or with english subtitle. You can get two lessons at a time, both of reading and listening skills. Choose your favorite movies to squire you while learning.
  3. Reading books. But i do this rarely, i dislike to read english language novels. Because it can mislead me to understand whole of the story. Ya ya, i am not too good in this case ^^.
  4. Compared with reading english language novels or books, i prefer to read english blogs. I love reading their experiences and getting pleasing information about some stuffs or thoughts.
  5. Getting involved with people outside Indonesia, make a friendship or relationship with them *ngakak*. You’ll push your self to improve your english because there’s no another way out to communicate with them. Dont feel shy or keep thinking you’ll embarasse your self while communicating with them, moreover if your partner doesn’t come from a country that use english as their mother tongue. You have to becareful while choosing a foreigner, choose a good and cute one ^^  (maybe both of you can meet your destiny and have a crush hihihi).
  6. Learning from english tutorial books or sites directly ewwww….
  7. Joining an english course which have native speakers.
  8. Making a small group with your friends and an agreement that you’ll learn together in some ways. You can practice speaking skill, share some advices and knowledges too. Don’t feel ashamed, keep in your mind that your friends are not better than you so you can feel more confident to express yourself.
Blah blah

Humm, let me think another option ^^. I just had these ideas so far.

Have a nice day all…